Hybrid

Hybrid betyder ju blandning, och det är precis vad hybridcykeln är: en blandning mellan motions- och tävlingscyklarnas snabbhet, men med standardcyklarnas komfort. Det finns många olika typer av hybridcyklar, men vilken passar just dig?

Crosshybrider

En crosshybrid är en hybrid som lånat många egenskaper från en mountainbike. De är normalt dämpade framtill, har något bredare däck och har många utanpåliggande växlar. En crosshybrid passar därför dig som cyklar på varierande underlag och vill ha något som är bekvämt på skogstigarna eller grusvägarna, men ändå rullar snabbt och lätt på asfalten.

Racerhybrider

En racerhybrid är som namnet antyder högst inspirerad av racercyklar. De har en något längre geometri, vilket innebär en mer liggande och sportig sittställning. De har också lite smalare däck och tyngre utväxling. För dig som pendlar lite längre sträckor, älskar fart eller som vill ha något riktigt snabbt men av någon anledning inte vill ha en "riktig" racercykel är racerhybriden helt rätt val.

Cityhybrider

En cityhybrid har lånat många egenskaper från klassiska dam- och herrcyklar. De är bekväma, har lågt underhållsbehov, är ofta påklädda med skärmar och andra tillbehör - men samtidigt är de snabbare och mer sportiga än en standardcykel. De har i regel lite bredare däck än racerhybriden, men inte lika grovt som crosshybriden. För dig som cyklar i stan, eller vill ha något bekvämt och smidigt att pendla på landsväg med är citycykeln rätt val för dig.

Det finns 19 produkter.

Visar 1-12 av 19 objekt

Aktiva filter